САЩ, Великобритания, Испания, Австралия и Франция са най-предпочитани за инвестиции в жилищни

...
САЩ, Великобритания, Испания, Австралия и Франция са най-предпочитани за инвестиции в жилищни
Коментари Харесай

Топ 5 на страните, в които богатите инвестират в имоти

САЩ, Великобритания, Испания, Австралия и Франция са най-предпочитани за вложения в жилищни парцели в чужбина. Това демонстрира отчетът The ​​Wealth Report на консултантската компания за жилищни и търговски парцели Knight Frank. Според данните това са желаните дестинации, в които най-състоятелните клиенти харчат по над 30 млн. $ за парцел, предава. 

В година на макроикономическа неустановеност като 2022 година благосъстоянието на всеки четири от 10 от най-заможните поданици на планетата се е нараснало. Според отчета, в който са интервюирани повече от 500 частни банкери, съветници по имоти и шефове на фамилни офиси, за тази година упованията се усъвършенстват, като повече от 70% от съветваните са уверени, че техните клиенти ще усилят благосъстоянието си през 2023 година с помощта на вложенията в недвижими парцели, технологии и финансови пазари.

Покачващите се лихвени проценти обаче ще понижат търсенето на жилищни парцели, като към 15% от хората с високо чисто положение ще желаят да закупят жилищни парцели тази година по отношение на 21% миналата година. Купувачите от Близкия изток и Азия ще заемат водеща позиция измежду тези, които е най-вероятно да подхващат вложения във втори дом и даже да открият своето престояване в тези страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР